• Få mellanhänder! Design och nu även tillverkning i Höga Kusten Sverige!

Rullskidor

En vidareutveckling av klassiska rullskidan super-SKIDAN där vi har förlängt rullskidan 20mm för att få en mer följsam återgång efter bakåtpendlingen.
2 395 SEK
Populär rullskida! Lätt och stabil skate-rullskida i aluminium tillverkad i Övik. Något kortare och sänkta gafflar jämfört med KLUBBSKIDAN skate. En kul och trevlig skate-rullskida! Välj lite tyngre hjul (3:or) bak…
2 095 SEK
Storsäljare! En väldigt skön och lättåkt klassisk skida lämpad för ungdomar, nybörjare och elit. Testad av såväl barn som elitåkare. Mycket prisvärd! För dig som vill ha mer rullmotstånd finns tyngre…
2 195 SEK
Storsäljare! En väldigt skön och lättåkt skateskida för ungdomar, nybörjare och elit. Mycket prisvärd! Testad av barn och elitåkare.
2 195 SEK

Rabatt upp till 300kr per par!

Vi förenar hög kvalité med bra priser?

Vi utvecklar och testar rullskidor och längdstavar själva för att veta att grejorna är sköna att åka på och fungerar optimalt. Helt enkelt vettiga grejor till vettiga priser till enskilda, till klubbar, medlemmar och vanliga motionärer!

Rullskidhjul handskar spetsar

Väldigt hållbara och slitstarka hårdmetall stavspetsar för rullskidstavar med en diameter på 10 mm. En favorit! Enkel att slipa med diamantfil.
99 SEK
Hållbara skärmar. En bättre och mer hållbar variant . Paket om 4:a st.
129 SEK
Hållbara skärmar. En bättre och mer hållbar variant . Paket om 4:a st.
129 SEK
Ofodrade handskar för rullskidåkning och längdskidåkning ner till någon minusgrad, med förstärkt tumme och handflata till ett otroligt bra pris. Väldigt slitstarka.
249 SEK149 SEK

Rullskidhjul

Rullskidhjul Skate 2:or i PU (polyuretan). Normal rull. Passar ungdomar och vanliga motionärer. Bättre grep på vått underlag och mindre slitage. Hjul för de som vill ha det bästa.…
445 SEK
Rullskidhjul Skate 3:or i PU (polyuretan). 3:or passar mer vältränade åkare. Vanligt att ungdomar som tränar mycket och går upp i junioråldern byter till två eller fyra 3:or. Bättre…
445 SEK
Tröga rullskidhjul i gummi som motsvarar 3:or. Passar rullskidor med 50mm gaffel, typ SWENOR och KLUBBSKIDAN.
345 SEK
Tröga rullskidhjul i gummi som motsvarar 2:or. Passar rullskidor med 50mm gaffel, typ SWENOR och KLUBBSKIDAN.
345 SEK

Rullskidåkning:

  • Varför har skidåkare högst syreupptagning i världen?
    Jo, skidåkning liksom rullskidåkning är en effektivare träningsform än de flesta sporter om du vill förbättra din kondition. Anledningen är att skidåkning och rullskidåkning jämfört med till exempel löpning involverar alla större muskelgrupper. Benen och rumpan är aktiva, samtidigt som armar, axlar, mage och rygg är mer aktiva än när du till exempel springer. Eftersom många muskler arbetar, ökar också kaloriförbränningen och eftersom flera muskler delar på arbetet kan en 45-minuters träningsrunda konsumera mer energi med samma trötthet efter träning som vid löpning eller annan idrott.

Syreupptagning sporter
  • Rullskidåkning och skidåkning har en betydligt lägre risk för skador än löpning och många andra idrotter. Studier visar att om den genomsnittliga skidåkaren hindras från att träna en dag under ett år så riskerar en löpare att hindras 20 ggr på ett år. Skillnaden beror på den impuls som blir varje gång din fot landar på marken när du springer. Detta moment saknas i rullskidåkning och skidåkning vilket gör att du inte på samma sätt utsätter hamstrings, knän och rygg för dessa vertikala belastningar. Enda nackdelen för drivna (elit) rullskidåkare kan vara stöttarna från isättningen av rullskidstavarna vilket kan ge armbågsskador.
  • Övriga fördelar är att skidrörelserna ger cirkulationsträning för överkroppens muskler och förhindrar rygg-, arm- och nackproblem vilket kan vara bra om du har problem med musarm och ryggont. Har du ett stillasittande jobb framför datorn är skid- och rullskidåkning perfekt.
  • Stavgång har ett antal liknande fördelar, om det görs korrekt, vilket förutsätter aktiv användning av stavarna. Här är det viktigt att ta i med armarna. Stavgång i uppförsbacke ger en otrolig effekt på hjärta och andning och stavarna är också ett bra hjälpmedel när man ska gå ner.

Rullskidor - Skate och klassiska med åkkänsla!

Ta del av vårt serviceerbjudande nedan